Analys Analytikerna vid Nordea och Kepler Cheuvreux verkar eniga om att medicinteknikbolaget Getinges ledning var försiktiga när de uppdaterade sina finansiella mål. Det framgår av flera kommentarer från analytiker som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av efter måndagens virtuella kapitalmarknadsdag.

Getinge uppgav i sina uppdaterade mål att de ska nå en årlig organisk tillväxt om 4-6 procent, samt en tillväxt om över 10 procent av justerat resultat per aktie i snitt under perioden 2022-2025.

Enligt Nordea skulle ”den historiskt försiktiga ledningen” vid Getinge ”inte sätta upp några nya mål som den inte kommer att kunna uppnå eller ens överträffa till 2025, och därför tror vi att det finns en uppåtvänd bias till målen”.

Kepler Cheuvreux påpekar att ett utfall som hamnade i den nedre delen om målintervallet ”skulle det vara en besvikelse”. De framhåller även att ledningen uppgav under frågestunden att de ”lutar mer åt den högre delen” av intervallet.

Kepler Cheuvreux lyfter också fram att Getinge följt den försiktiga vägledningen hittills och banken räknar med att bolaget ökar sin förvärvstakt.

Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation med en riktkurs på 435 kronor. Nordea har också fortsatt köp för Getinge-aktien med en bibehållen riktkurs på 475 kronor.

Getinge noterade efter drygt en timmes handel på tisdagen en nedgång på 3,5 procent till 391 kronor på en dyster Stockholmsbörs.