Aktie Den senaste tidens kursuppgång i Catena Media har skapat höga förväntningar och trots att dagens rapport för det tredje kvartalet i stort sett prickade, eller slog, analytikernas förväntningar, så faller aktien kraftigt på Stockholmsbörsen.

”Det är svårt att säga varför, men går man tillbaka någon vecka eller två så är den tillbaka där den var runt 43-44 kr. Så förväntningarna var ganska högt satta inför rapporten”, säger en analytiker till Nyhetsbyrån Direkt.

Bara under förra veckan steg aktien 14 procent inför måndagens rapport, och analytikern, som har bett om att få vara anonym, menar att förväntningarna kan ha sprungit ifrån estimaten och därmed har bågen spänts lite för hår.

”Sedan varför den spändes vet jag inte, men bara i fredags var ju aktien upp 6-7 procent”.

Hjalmar Ahlberg, analytiker på Kepler Cheuvreux är inne på samma linje. I övrigt tycker han att det är svårt att hitta något negativt i rapporten, men menar att den ökade investeringen i USA möjligen skapar oro för marginalerna.

”Samtidigt sa de på konferensen att bolaget ser potential för ökade marginaler i USA och för bolaget som helhet, så jag vet inte riktigt om det går att hänvisa till det heller”, säger han.

Strax före klockan 11 på onsdagsförmiddagen var aktien ner drygt 11 procent till omkring 44 kr.