Aktier Bankturbulensen har skapat ett ännu bättre köpläge i sektorn, enligt analysfirman Yardeni Research som uppger att oron bara gjort aktierna billigare. Det rapporterar finanssajten Marketwatch. 

Yardeni Researchs strateger Ed Yardeni och Joe Abbott konstaterar i en analys att man ”gillade finanssektorn” innan den amerikanska nischbanken SVB kollapsade, vilket skapade stor osäkerhet på världens börser. 

Trots att två ytterligare banker kraschat efter det anser strategerna att turbulensen skapat ett ännu bättre köpläge i sektorn, rapporterar finanssajten Marketwatch som tagit del av analysen

Den allmänna oron har fått värderingarna att sjunka och investerare kan därmed plocka upp bankaktierna till ett billigare pris, resonerar strategerna. 

Ed Yardeni och Joe Abbott uppger att de amerikanska bankerna inte varit lika lågt värderade som nu i förhållande till det breda S&P 500-indexet sedan mitten av 1980-talet.

”Vi gillade finanssektorn innan SVB imploderade och gillar den ännu mer efter det eftersom vi inte förväntar oss att efterdyningarna inkluderar några systemkritiska smittoeffekter, men däremot fler företagstransaktioner”, fortsätter strategerna i analysen, enligt Marketwatch.