Analyser (Uppdateras) Flera köprekommendationer har dykt upp i tisdagens analysflöde. Det handlar bland annat om ett par verkstadsbolag och ett gamingbolag.  

Redburn Partners uppgraderar flera bolag i verkstadssektorn. För Atlas Copco och Sandvik höjs rekommendationen till köp, från tidigare neutral, och för finländska Kone uppgraderar Redburn till neutral, från tidigare sälj.

SEB Equities inleder bevakningen av gamingbolaget THQ Nordic med rekommendationen köp och riktkurs 305 kr. Aktien stängde på 234,60 kr på måndagen. Av de sex analytiker som enligt Bloomberg nu följer THQ har samtliga en köprekommendation. SEB:s riktkurs på 305 kr ligger högst.

Nordea Markets höjer riktkursen för Net Ent till 60 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas.

Den amerikanska analys- och mäklarfirman Telsey Advisory Group, särskilt inriktad på konsument- och detaljistsektorn, höjer riktkursen på H&M till 200 kronor, från tidigare 170 kr. Rekommendationen market perform upprepas. Aktien handlades kring 191 kr på tisdagen.

Mangold har på uppdrag av bolaget tagit upp bevakning av Cyxone. Rekommendationen sätts till köp av aktien i det First North-listade läkemedelsutvecklingsbolaget med riktkurs om 12,90 kr. Aktien stängde på 5,83 kr och den har gått ned med 33 procent den senaste månaden.

”Vi ser flera goda argument för att investera i Cyxone. Bolaget har två projekt i klinisk fas inom immunologiska sjukdomar. Läkemedelskandidaten T20K genomgår fas 1 och Rabeximod ska inleda fas 2b studier i början av 2020. Behovet för nya läkemedel är stort för båda dessa sjukdomar då problem med biverkningar och patentutgångar gör att de större läkemedelsbolagen letar efterträdare”, skriver Mangold.

Uppdragsbevakning innebär att bolaget betalar banken eller analyshuset för bevakningen och analysen.