LUNDIN MINING: DEUTSCHE BANK SÄNKER REK TILL BEHÅLL (KÖP) (NY)

2022-01-11 10:13:26

(Tillägg: från tredje stycket samt uppdaterar kursutveckling)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Lundin Mining till behåll från köp. Riktkursen sänks till 75 från 82 kronor.

Det framgår av en uppdatering från banken.

Deutsche Bank ser en avsaknad av kommande kurskatalysatorer för Lundin Mining-aktien på kort till medellång sikt. Det delvis mot bakgrund av "problemen vid Candelaria" samt det nyligen genomförda förvärvet av Josemaria.

Under sommarn förra året sänkte Lundin Mining produktionsprognosen för Candelaria, både för helåret 2021, 2022 samt 2023, och Deutsche Bank ser risker för guidningen på medellång sikt.

"Förvärvet av Josemaria, med tillhörande capex, har enligt vår uppfattning hämmat utsikterna för kontantavkastningen (cash return)", skriver banken vidare och tillägger att Lundin Mining-aktien fortsättningsvis väntas befinna sig under press på medellång sikt.

Banken ser det som osannolikt att Lundin Mining kan upprätthålla den ordinarie utdelningen i takt med att investeringar i Josemaria-projektet görs. En nedrevidering för utdelningen kan komma att presenteras redan i rapporten för det fjärde kvartalet 2021, som väntas kablas ut den 17 februari.

En dryg halvtimme in i tisdagshandeln var depåbeviset i Stockholm ned 0,3 procent till 71:15 kronor.


Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt