CANTARGIA: CARNEGIE ÅTERUPPTAR BEVAKNING MED KÖP

2022-09-14 09:33:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Carnegie återupptar bevakning av forskningsbolaget Cantargia med en köprekommendation. Riktkursen är 20 kronor.

Det framgår av en analys.

Carnegie belyser den misslyckade fas 3-studien Canopy-A med läkemedelskandidaten canakinumab från schweiziska Novartis som inte nådde upp till sitt primära mål. Analyshuset bedömer dock att Cantargias läkemedelskandidat nadunolimab, med en bredare verkningsmekanism, är differentierad från canakinumab.

Carnegie bedömer däremot att det inte längre är försvarbart att avvika väsentligt från historiska sannolikheter till framgång inom icke småcellig lungcancer. Samtidigt bedömer Carnegie att den misslyckade Novartis-studien ökar bevisbördan för nadunolimab.

Sannolikheten för ett godkännande sätts ned till 25 procent från tidigare 38 procent och ett licensavtal om 1 miljarder dollar väntas bli klart under 2025 efter de första randomiserade datan. Det är ett lägre avtalsvärde än vad Carnegie hade tidigare då Cantargia var under bevakning. Då väntades avtalsvärdet ligga på 1,6 miljarder dollar och avtalet vara klart under 2024.

Cantargia handlades i den tidiga onsdagshandeln upp 5 procent till cirka 3:83 kronor.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt