BHG: AKTIEN FALLER TYDLIGT, DANSKE BANK SÄNKT REK TILL BEHÅLL

2022-09-29 14:08:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i BHG faller med över 20 procent omkring 14-tiden på torsdagen utan att några märkbara nyheter kommit från bolaget.

Enligt en analys daterad den 28 september, onsdag, har Danske Bank Markets sänkt sin rekommendation för BHG till behåll från köp. Riktkursen sänktes samtidigt till 18 från 50 kronor. Aktien handlades på torsdagseftermiddagen kring nivån 13:50 kronor. Av det underlag Nyhetsbyrån Direkt tagit del av framgår inte när på onsdagen analysen offentliggjordes.

Danske Bank är av tron att efterfrågan för BHG:s produkter har försämrats ytterligare under det tredje kvartalet. Efterfrågeminskningen förklaras av hastigt försvagade ekonomiska förhållanden för den europeiska konsumenten med stigande räntor och högre uppvärmningskostnader.

"Med avsaknaden av 'track record' i en (ekonomisk red.anm.) nedgång och höga skulder drar vi ned estimaten ordentligt /…/", skriver Danske Bank i analysen som syftar på förväntningarna för flera nyckeltal mellan perioden 2022-2024.

Graf: BHG-aktiens utveckling sedan årsskiftet.

Bildkälla: Infront.


Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt