Analys Att MTG och Huya har avslutat förhandlingarna om samarbete på den kinesiska marknaden är negativt, men ingen katastrof. Det anser två analytiker i kommentarer efter tisdagens besked från MTG om att förhandlingarna om ett samarbete mellan den kinesiska Huya gått i stöpet.

”Att förhandlingarna med Huya har avslutats är klart negativa nyheter men vi menar att estimatpåverkan på kort sikt är begränsad och att utsikterna för 2020 är fortsatt goda för MTG”, skriver Nordea som menar att nyhetsflödet inom e-sport från bolaget sedan det tredje kvartalet har varit starkt.

DNB Markets konstaterar å sin sida att investerarkollektivets förtroende för MTG nu är lågt, men att resultaten av den kommande översynen av gaming-vertikalen, som kan resultera i en försäljning, kan vara positivet för aktieägarna. Dock anser banken att den nedskrivning av speltillgångar om 93 miljoner kronor, som även den meddelades på onsdagen, väcker frågor om värderingen av gamingverksamheten i händelse av en försäljning.

Nordea behåller sin köprekommendation med en lättare nedjustering av riktkursen till 123 kr (124). Även DNB behåller sin rekommendation avvakta, men justerar upp riktkursen till 100 kr (90).

MTG:s aktie rasade 13,6 procent på onsdagen efter att det avbrutna samarbetet och nedskrivningarna meddelats. På torsdagen var aktien upp 1,5 procent till närmare 102 kr.