Räntor USA-räntorna har fortsatt upp på torsdagen, med tioåringen på 4,02 procent, den högsta nivån på fyra månader. Tvååringen har stigit till 4,90 procent, vilket är 15-årshögsta.

”Finansmarknaderna är fast mellan de två narrativen om en mjukare landning, med stöd av Kinas återöppnande, och en mer ihärdig inflation som håller räntorna högre under längre tid”, sade Chris Turner på ING till Reuters.

Charu Chanana på Saxo Capital Markets noterade att vi globalt ser en inflationsoro som inte vill dö ut. Då blir nyheterna om en starkare tillväxt i Kina inte bara goda nyheter.

”Kinas story om återöppnande adderar ett cykliskt uppsidestryck på grund av den stora mängd av efterfrågan som Kina kan skapa”, sade hon till Bloomberg TV.

Signalerna från såväl Federal Reserve som ECB har varit en beslutsamhet att få ned inflationen och att fler räntehöjningar krävs.

För Fed ser marknaden nu en topp på över 5,5 procent, och 30 procents sannolikhet att de höjer med 50 punkter i mars, och för ECB har förväntningarna om depositräntan dragits upp till nästan 4 procent.