I annonssamarbete med AKTIESKOLAN.SE

ANNONS Intresset för daytrading ser ut att växa stadigt och en anledning kan vara den höga aktiviteten inom trading på sociala medier.

Trots en tråkig börsvår ökar intresset för börsen och ekonomifrågor. Idag kan man följa många traders via kanaler i sociala medier. I flera olika podcaster kan man höra traders berätta om läget på börsen och vilka bolag de tror på (eller inte tror på). På Twitter kan man följa bland annat de positioner några traders tar, diskutera och fördjupa sig i allt som rör just daytrading. 

Sociala medier

På bland annat Instagram kan man se bilder av dyra bilar och ett lyxigt liv där de ger en hint av friheten som kan finnas i livet som trader. De vill visa upp att man kan tjäna stora belopp, samtidig som man sitter på en strand och njuter.

Sveriges största podcast om börs och ekonomi

Podcaster är något som växer för varje dag som går och framför allt när det gäller ekonomi och börsrelaterade analyser. En av Sveriges största podcaster, som innehåller både börs- och ekonomifrågor, är Börspodden som funnit sedan 2013. Börspodden drivs av två personer som har fördjupat sig i daytrading. I podden kan man varje vecka ta del av börsklimat världen över samt investeringar de själva gjort och analyser av det.

Sparnätverk

Det finns också ett sparnätverk hos Nordnet som kallas för Shareville, där kan man få många bra tips och kunskap från många framgångsrika investerare. Oavsett om man är nybörjare eller sitter på djupare kunskap kan man genom Shareville se exempelvis vilka aktier som andra investerare och daytraders valt att investera i och få en bra marknadsöversikt.

Investeringssparkonto

När man använder ett investeringssparkonto för trading behöver man själv inte hålla koll på alla uppgifter för varje försäljning till deklarationen. Investeringssparkonton infördes i Sverige i januari 2012 och är en sparform som gör att man inte behöver skatta för vinsten man gör från en försäljning. 

Risk för förlust

Daytrading är tyvärr inget alla kan leva helt och hållet på, utan det finns många som förlorar pengar på trading. Det är precis som i vilken investering som helst, oavsett om det gäller aktier eller fonder – alla kommer med någon typ av risk och ingen metod ger garanterad avkastning. 

Viktiga anpassningar till vardagslivet

Det handlar om att anpassa investeringen efter de förutsättningarna man har och exempelvis finns det så kallade swingtraders som gör färre affärer och handlar på längre sikt. En annan metod är att kombinera trading med ett vanligt arbete, då det inte blir samma press på den vardagliga försörjningen utan mer som en hobby. Oavsett vilken typ av trader man vill vara är det viktigt med att analysera marknaden, ha en budget, skapa en långsiktig och hållbar plan samt att följa den strikt.

Fördjupning

Vill man lära sig mer om daytrading finns det många sidor att läsa och ta del av information på. Passa även på att läsa på mer om investeringssparkonton samt följ flera olika traders i sociala medier en tid för bästa möjliga rådgivning och vägledning.

Av: Aktieskolan.se

Detta är en annons från Aktieskolan.se och ska inte tolkas som redaktionellt material från Privata Affärer.