torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tungt börsras i Shanghai

Publicerad: 25 augusti 2009, 07:13

Kurserna föll på de ledande Asienbörserna, inte minst i Kina där Shanghai-börsens kompositindex i den avslutande handeln hade rasat med över 5 procent.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Nedgången i Kina, som spred sig till andra asiatiska börser, hämtade bland annat kraft ur ett uttalande från Kinas premiärminister Wen Jiabao om att den kinesiska penningpolitiken kommer att vara fortsatt stimulativ då ekonomin står inför nya problem. Bland annat nämnde Wen Jiabao en försvagad utveckling för konsumtionen i Kina.

Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde efter en nedgång på 0,8 procent, som följde på rallyt på 3,4 procent i måndags. Det bredare Topixindex backade 0,5 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade då sjunkit med 1,1 procent, medan Shanghai-börsens Kompositindex hade rasat med 5,4 procent. Taiwanbörsens Weighted Index stängde på –0,4 procent. Aktier i finanssektorn, som Taishin Financial, sedan en oro för att bankaktier blivit övervärderade i den senaste tidens börsuppgångar spridit sig.

På Seoulbörsen i Sydkorea sjönk Kospi-index med 0,7 procent. Singapores Straits Times-index hade då fallit med 1,2 procent, vilket då även var ställningen på den indiska Bombaybörsen.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera