måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tips från Börsveckan bland börsens vinnare

Publicerad: 8 februari 2010, 10:10

Börsveckan hittar fyra köpvärda aktier på stockholsmbörsen, bland dem Connecta som stigit över fyra procent på rekommendationen.


AB

Anna Blomén


Börsveckans fyrklöver:

Verkstadsföretaget Haldex exponering mot kommersiella fordon gör visserligen att 2010 blir ett nytt svårt år. En positiv trigger för aktien är dock att rörelsemarginalen kan överraska när efterfrågan till slut stiger, skriver Börsveckan i den senaste utgåvan. Vid ett scenario där Haldex når en försäljning på 6,5 miljarder kronor år 2011 och en rörelsemarginal på 5,5 procent så gör bolaget en vinst per aktie på nästan 6 kronor. Det ger ett P/E-tal på drygt 7 för 2011 vilket måste betecknas som attraktivt, bedömer tidningen. Börsveckan anser precis som Öresund att det är värt att satsa på att Haldex får ordning på sina marginaler och rekommenderar köp.

IT- och managementkonsulten Connecta går starkt på en svag konsultmarknaden och ger en utdelning i toppklass. Vi gillar aktien, anser Börsveckan. Bolaget föreslår en utdelning på 5,50 kronor per aktie för 2009. För innevarande år kommer Connectas marginaler troligen att stärkas ytterligare och resultatetet bör hamna runt 5,50 kronor per aktie, vilket ger P/E 11,6. Med bolagets policy skulle det innebära att utdelningsnivån är säkrad även för 2010, vilket gör att Connecta kan ståta med en direktavkastning på hela 8,5 procent. Inte illa i dagens ränteläge, skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

IT-konsultbolaget Know IT går stabilt trots lågkonjunkturen och trots kursuppgången är värderingen alltjämt låg, skriver Börsveckan. Utdelningen hålls kvar på 2,25 kronor per aktie, vilket ger en direktavkastning på 3,4 procent. Tidningens bedömning är att Know IT åter kan visa tillväxt på minst 10-15 procent i år. Klarar bolaget av att bibehålla 2009 års rörelsemarginal på drygt 11 procent så landar P/E-talet på drygt 8,5. Det är rätt billigt och man får en rabatt för den svaga balansräkningen, anser Börsveckan som behåller sin köprekommendation för aktien.

Trots rejäl uppvärdering finns det mer att hämta i bioteknikföretaget Medivir, skriver Börsveckan i den senaste utgåvan. Tidningen anser att kursuppgången denna gång, till skillnad från tidigare, är väl grundade i ett positivt nyhetsflöde. Det talar starkt till aktiens favör. Mot detta står förstås den kraftiga kursuppgången, men Börsveckans bedömning är att det finns mer att hämta vid aktiekurs 103 kronor och tidningen rekommenderar köp.

SIX / PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera