lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVB inleder ”chapter 11”-process

Publicerad: 17 mars 2023, 12:29

Foto: Getty Images

Den amerikanska nischbanken Silicon Valley Bank (SVB) ansöker om ett så kallat kapitel 11-förfarande där myndigheter genomför en omorganisation för att bevara värdet i banken. Det handlar om en rättsprocess för finansiell rekonstruktion som genomförs under tillsyn av amerikansk federal domstol.


Nyhetsbyrån Direkt


Bolagsenheterna SVB Securities och SVB Capital inkluderas inte i kapitel 11-anmälan, skriver banken. För dessa delar har intresse också uttryckts från andra aktörer i marknaden.

De nämnda enheterna kommer därmed att drivas vidare samtidigt som SVB Financial Group går vidare med tidigare aviserad ”utvärdering av alternativen”.

SVB Securities och SVB Capital är således inte längre att betrakta som systerbolag till Silicon Valley Bank North America eller förmögenhetsförvaltningen SVB Private, framgår vidare. Dessa har satts under statlig förvaltning i enlighet med regler för den statliga insättningsgarantin, som handhas av Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC.

Silicon Valley Bank gick omkull i en uttagsstormning som inleddes i förra veckan. Fallet blev startskottet på en orosvåg som drabbat landets nisch- och regionalbanksektor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera