torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svagt upp på Wall Street

Publicerad: 18 juni 2010, 06:26

Efter att ha pendlat kring nollstrecket slutade New York-börserna på torsdagen till slut på plus. Dow Jones industriindex var vid stängning upp med 0,2 procent. Nasdaqs kompositindex steg 0,1 procent.

Ämnen i artikeln:

New YorkWall Street

ME

Magnus Eriksson


Dow Jones industriindex stängde på 10 434,2 och Nasdaqs kompositindex på 2 307,2.

Nästan hela dagen låg börserna under nollstrecket, sedan oron för den ekonomiska återhämtningen på nytt tagit investerarna i besittning. Philadelphia Federal Reserves månadsindex visade på en svagare ekonomisk aktivitet i näringslivet i juni jämfört med månaden före. Indexet sjönk till den lägsta nivån på tio månader.

Samtidigt visade statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet att antalet nyanmälda som sökt arbetslöshetsunderstöd oväntat steg förra veckan.

– Det sänder ett budskap om att tempot i den ekonomiska återhämtningen kan ha saktat ner en aning, sade Fred Dickson, marknadsstrateg på D.A. Davidson & Co.

BP:s aktie steg i den inledande handeln för att senare under dagen tappa i värde. Kreditvärderingsbolaget Standard & Poor’s sänkte BP:s betyg och varnade för att oljejättens kostnader kan skena i väg med anledning av oljeläckaget i Mexikanska golfen.

Apples aktie fortsatte dock upp efter onsdagens besked att företaget sålt rekordmånga exemplar av den nya Iphone 4, vilket gav tekniktunga Nasdaq en skjuts.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera