torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Största ägaren har sålt allt i NCAB

Publicerad: 13 september 2023, 05:33

Foto: Shutterstock

Mönsterkorttillverkaren NCAB:s största ägare R12 Kapital har sålt hela innehavet i bolaget för 57:50 kronor per aktie, motsvarande en rabatt på 4,4 procent från tisdagens stängningskurs om 60:20 kronor. Det skriver Dagens Industri med hänvisning till ett pressmeddelande.


Nyhetsbyrån Direkt


R12 Kapital ägde drygt 21 miljoner aktier i NCAB innan transaktionen, vilket motsvarade 11,4 procent av det totala antalet utstående aktier och röster i NCAB, enligt ägardatatjänsten Holdings.

"Vår långsiktiga affärsidé är egentligen inte att vara huvudägare i börsbolag. Nu är det drygt fem år sedan vi noterade NCAB och vi har fått in en fin investerarbas och en bra ledning och styrelse och då känns det ansvarsfullt att lämna över till nya ägare", sade Per Hesselmark till Dagens Industri på tisdagskvällen.

Per Hesselmark driver R12 Kapital tillsammans med Hans Ramel, som också är styrelseledamot i NCAB. Den sistnämnde köpte 2,3 miljoner aktier i transaktionen vilket motsvarar 1,2 procent av NCAB:s utstående aktier och röster.

Läs mer: Rea på industrikoncernens aktie - orättvist lågt värderad

Läs mer: Analys: Fallna börsstjärnan ska upp 50 procent

Läs mer: Tre välmående bolag att köpa när trenden vänder

Läs mer: Fridell: Investmentbolagen jag aldrig skulle köpa

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera