lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholmsbörsen öppnade – marknaden slickar såren

Publicerad: 4 juni 2008, 10:03

Spänningen fanns i luften när klockan slog nio på onsdagsmorgonen. Men stockholmsbörsen, som drabbats av problem två dagar i rad nu, öppnade som vanligt.


Marcus Hernhag

MA

Magnus Alfredsson


Siffrorna blinkade röda och så har det fortsatt under hela förmiddagen. Handeln med aktier fungerar igen och handlarna slickar såren efter gårdagens långa börstopp på över fem timmar.

-Det är jättetråkigt när något sådant här inträffar. Visserligen finns ju alternativa handelsplatser som Chi-x, men det är ju inte ett fullgott alternativ än så länge, säger Lars Wallin, ansvarig för salesdesken SEB.

Börshaveriet, som orsakades av problem när medlemmarna skulle logga in i systemet, har kostat både i anseende och pengar. För Nasdaq OMX är haveriet dålig reklam och skadar varumärket när företaget vill sälja sitt teknikkunnande till andra börser i världen. Börskaoset kommer dessutom att granskas av Finansinspektionen, och det kan bli tal om ett rättsligt efterspel. Och för medlemmarna har stoppet inneburit ett ekonomiskt avbräck.

-Det finns ju ett antal affärer som skulle gjort igår och som inte görs idag. Så det är klart att vi har förlorat en hel del pengar på börsstoppet, men exakt hur mycket vill jag inte avslöja, säger Lars Wallin.

AGNETHA BÄCKSTRÖM, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera