onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholm Corp överklagar FI:s beslut

Publicerad: 4 juni 2008, 07:56

Finansinspektionen återkallar samtliga tillstånd för Stockholm Corporate Finance. Bolaget svarar med att genomföra förändringar i ledningen och aviserar även ytterligare "kraftfulla åtgärder".


Marcus Hernhag

MA

Magnus Alfredsson


Finansinspektionens beslut kommer att överklagas till länsrätten, skriver SCF i ett pressmeddelande.

-Vi ser självfallet mycket allvarligt på FI:s kritik, men anser samtidigt att beslutet är oproportionellt strängt. Vi har vidtagit åtgärder och genomför omgående ledningsförändringar samt förbereder för fler kraftfulla åtgärder, säger SCF:s styrelseordförande och grundare Gunnar Wedfelt i pressmeddelandet.

Enligt FI har finansbolaget i fem fall brutit mot lagar och föreskrifter från inspektionen. Bland annat kritiseras handeln med aktier i eget lager och avsaknad av riktlinjer och rutiner för riskhantering och hantering av intressekonflikter. FI kritiserar även avsaknad av instruktioner för att förhindra att bolaget utnyttjas för penningtvätt.

FI har beslutat att dra in alla tillstånd för Stockholm Corporate Finance att bedriva värdepappersrörelse, vilket innebär att verksamheten ska vara helt avvecklad senast tre månader efter att beslutet vunnit laga kraft.

PRIVATA AFFÄRER/ Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera