torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stjärnförvaltare lämnar Skagen Fonder

Publicerad: 9 mars 2010, 15:54

Stjärnförvaltaren Filip Weintraub lämnar Skagen Fonder för att starta en egen fond. Kristian Falnes tar nu över ansvaret för förvaltningen av fonden Skagen Global.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


– Filip Weintraub tycker att det hela har blivit för stort och har en önskan om att ägna sig mer åt förvaltning. Han blir kvar som delägare men till våren lämnar han Skagen för att flytta till Stockholm, säger Jonas A Eriksson, kommunikationschef på Skagen Fonder.

Går han till en konkurrent?

– Nej. Han ska göra något i egen regi, starta en egen fond.

Det blir istället Kristian Falnes som tar över förvaltningen av Skagen Global. Han är sedan 2000 ansvarig för förvaltningen av Skagen Vekst. Ny huvudförvaltare för Skagen Vekst blir Beate Bredesen som sedan 2006 varit medförvaltare av Skagen Vekst.

Under den närmaste tiden kommer Filip Weintraub arbeta tillsammans med Kristian Falnes för att överlämningen av förvaltningen av Skagen Global ska ske så smidigt som möjligt.

Vad innebär Filip Weintraubs avhopp för Skagen?

– Det är klart att det är en stor förlust eftersom Filip är en av världens främsta globalförvaltare, men det påverkar inte vår investeringsfilosofi. Skagens förvaltning handlar om teamwork och han får en efterträdare i Kristan Falnes som är minst lika meriterad, säger Jonas A Eriksson.

MAGNUS GUSTAVSSON och SOFIA ULLERSTAM, PRIVATA AFFÄRER


Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera