lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Statistikoro sänker Asien

Publicerad: 5 december 2013, 07:17

De asiatiska börserna handlades ned på torsdagen, mest i Tokyo och Sydney, inför fredagens amerikanska jobbrapport.


Nyhetsbyrån Direkt


Sysselsättningen är en nyckelfaktor för den amerikanska centralbankens framtida policybeslut kring stimulanser.

På onsdagen gav ADP Employer Services en försmak inför fredagens statistiksläpp då dess undersökning visade att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 215.000 personer i november, vilket överträffade konsensus.

Tokyobörsens Nikkei 225-index tappade 1,5 procent efter att yenen stärkts mot dollarn, till 102:36.

I Hongkong stod China Cinda Asset Management för årets största notering när skuldhanteringsbolaget, som köper dåliga lån av kinesiska banker, tog in motsvarande 2,5 miljarder amerikanska dollar genom att sälja 5,3 miljarder aktier.

Standard Chartered följde upp sitt fall på 6,5 procent i London med ett tapp på 4,7 procent i Hongkong efter att banken meddelat att rörelseresultatet kan minska i år på grund av verksamheten i Sydkorea och ett svagt fjärde kvartal.

Kinesiska telekombolag tilldelades 4G-licenser. China Mobile, med över 700 miljoner abonnenter, har enligt källor tecknat avtal om att sälja Apples Iphone inom sitt 4G-nät.

ASX 200 i Sydney tappade 1,4 procent. Flygbolaget Qantas rasade 11 procent efter att ha aviserat en kvartalsförlust på 250-300 miljoner australiska dollar före skatt för sitt första halvår. Till det företas en översyn av investeringar och tillgångar samt uppsägningar av 1.000 anställda.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera