tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spretig handel på Wall Street

Publicerad: 3 december 2009, 06:54

New York-börserna drog åt olika håll på onsdagen. Bland annat lade nya arbetslöshetssiffror sordin på stämningen bland investerarna.

Ämnen i artikeln:

Dow JonesNasdaq OMX

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Dow Jones industriindex sjönk med 0,2 procent till 10 452,7 och Nasdaqs kompositindex steg med 0,4 procent till 2 185,0.

ADP Employer Services rapport om arbetsmarknaden sänkte humöret på Wall Street. Den visade att antalet arbetstillfällen hos privata arbetsgivare minskade med 169 000 i november. Det var visserligen en förbättring jämfört med månaden innan, men ändå sämre än vad marknaden hade väntat sig.

Regeringens statistik visade att bensin- och råoljelagren vuxit oväntat, vilket ledde till fallande oljepriser och resulterade i en tuff dag på börsen för energibolagen. Oljebolaget Exxons aktie sjönk med 0,3 procent.

Även bankaktierna fick sig en törn på grund av pågående diskussioner om skärpt lagstiftning för handel med derivat, vilket skulle leda till minskade intäkter. Bland annat föll landets näst största bank, JP Morgan, med 0,7 procent.

Nasdaq-börsen steg bland annat på uppgifterna om att handeln på nätföretagens särskilda shoppingdag Cyber Monday ökade med fem procent i år jämfört med förra året. Näthandelsjätten Amazons aktie ledde uppgången och ökade med 2,7 procent.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera