lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spararna flydde Fingerprint efter vinstvarningen

Publicerad: 30 december 2016, 07:26

Foto: istockphoto

Fingerprint var den mest sålda aktien bland nätmäklaren Nordnets kunder under december. Det framgår av ett pressmeddelande.


Nyhetsbyrån Direkt


”I november var Fingerprint Cards en av de mest köpta aktierna bland våra kunder. Efter vinstvarningen i början av december och det kraftiga kursfallet var det som att proppen gick ur och många valde att sälja. Att sälja när få finns på köpsidan är sällan en bra idé och tyvärr var det många sparare som missade den återhämtning som sen följde”, säger sparekonomen Joakim Bornold i en kommentar.

Spararna valde även att ta hem vinster i stora bolag som Ericsson, Volvo och Sandvik, bolag som haft en stark utveckling den senaste tiden.

Allmänt uppges spararna ha blivit ”något försiktiga i december ”och valde att plocka hem vinster” för att i stället köpa ”traditionellt trygga bolag”. Aktiviteten var samtidigt ”fortsatt hög bland spararna” i december.

”Både Axfood och ICA ligger högt upp på köplistan i december. Spararna blir allt mer försiktiga och väljer att dra ned på risken. Jag tolkar det som att man förbereder sig på bistrare börstider och att man tror att festen är över för den här gången”, säger Joakim Bornold vidare.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera