lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SEO ger fler kunder

Publicerad: 14 februari 2013, 12:03

En stor del av företagens marknadsföring sker i dag med hjälp av sökordsoptimering eller SEO som det också kallas. När en kund söker ska ditt företag hamna på Googles förstasida. Nya Affärer hjälper dig tänka rätt kring sökoptimering.


CF

Christer Fälldin


Om du aldrig har använt sökoptimering kan du orientera dig genom att söka på orden Keyword Tool på Google. Då får du upp ett antal länkar som beskriver hur du ska gå tillväga – och varför du ska vara sökbar.

När du sedan använder Keyword Tool ser du vad dina kunder söker. Ditt jobb blir att välja ut de viktigaste orden och sedan bygga in dem på din egen hemsida.

Det viktigaste är att ditt absolut viktigaste sökord finns med i domännamnet på din hemsida.

Du kan dessutom skapa undersidor med dina sökord i sina namn. Se dock till att varje undersida är unik så att du inte gör samma inställningar till alla sidorna. Om du inte kan ha de viktigaste sökorden i domännamnet löser du det med unika undersidor.

Om du vill hamna högt upp bland sökresultaten måste du jobba med länkar som leder in till din sajt. Det finns flera olika sätt att få länkar, men ett av de bästa är att vara aktiv i social medier och dela material där.

Om din sajt innehåller material som är intressant för andra hemsidor kan du låta dem använda ditt material mot att de länkar till din sida. Då driver du trafik till dig på flera olika sätt.

Här är några av Nya Affärers bästa tips till att lyckas med sökoptimering:

1: Försök fylla din sajt med bra innehåll. Det kommer betala sig genom att allt fler besöker din hemsida för att se vad du har hittat på just nu. Varför inte blogga, eller låta någon annan blogga? Du kan ge tips på olika saker – och du kan automatisera ett litet nyhetsflöde, utan att dra på dig alltför mycket arbete.
2: Ett sätt att skapa ett unikt innehåll på sajten är att låta dina besökare vara aktiva med inlägg och tips.
3: Rörliga bilder och vanliga bilder är snart ett måste. Dessutom ”favoriseras” videoklipp i Googles sökresultat.
4: Kom ihåg att hålla din hemsida levande. Tänk på hur du själv reagerar när du är inne på en sajt som inte uppdaterats sedan du var där senast.
5: Kolla ständigt hur många som besöker din sajt och vad de gör där. Det är information som du har nytta av när du försöker göra sajten ännu bättre. Google Analytics är ett gratisverktyg som du kan använda.
6: Om du anmäler ditt företag till Google Maps med relevanta sökord kan ditt företag hamna högt upp i resultatlistan på Googles kartbild.
7: Till sist, skapa en sitemap som gör det lättare för Google att indexera alla sidorna på din sajt. Självklart ska du länka sitemapen till alla undersidorna också.

Om du tycker att allt detta är för komplicerat finns det gott om företag som hjälper till med sökoptimeringen, utan att det behöver kosta skjortan. Din nytta: nya kunder i en stadig ström.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera