lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så vill C skapa fler jobb

Publicerad: 1 juli 2013, 14:19

Foto: Scanpix

Sänk arbetsgivaravgifterna och satsa på ett välutvecklat lärlingssystem. Det är två av punkterna i ett reformpaket som presenterades vid Centerpartiets ekonomiska seminarium i Almedalen.

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013

Sofia Ullerstam

red@privataaffarer.se


Centerpartiets ekonomiska seminarium fokuserade helt på bruksorter som Olofström, Uddevalla och Trollhättan. Orter som drabbats hårt eftersom man haft många anställda inom tillverkningsindustrin och varit beroende av ett fåtal stora arbetsgivare.

– Bruksorterna är inte det förlorade Sverige utan det underskattade Sverige. Nya tider kräver nya åtgärder. Att inte göra någonting duger inte, sa Annie Lööf, ordförande för Centerpartiet, tillika näringsminister.

Centerpartiets presenterade en lista med tolv åtgärder som ska skapa fler jobb i bruksorterna, men även på andra platser i Sverige. Alliansens arbetslinje ska utvecklas till en jobbskaparlinje, anser Centerpartiet.

– Det finns en gemensam nämnare i reformpaketet, att det ska bli lättare och mindre kostsamt att driva företag över hela Sverige, sa Annie Lööf.

Bland förslagen finns sänkt arbetsgivaravgift för små och nystartade företag. Små företag bör också slippa betala för den andra sjuklöneveckan när en anställd är sjuk. Centerpartiet vill också se ett väl utbyggt lärlingssystem.

­– Det är ett bra sätt för ungdomar att komma in i ett yrke. Vi ser hur det fungerar mycket väl i Tyskland som även har eftergymnasial lärlingsutbildning med gesällbrev. Vi funderar nu på hur en lärlingslön skulle se ut, sa Annie Lööf i Almedalen

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera