söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så ska svenska företag erövra Kina

Publicerad: 29 maj 2012, 14:45

Under näringsminister Annie Lööfs (C) resa i Kina togs på måndagen ytterligare ett steg mot ett fördjupat samarbete mellan svenska och kinesiska små- och medelstora företag.

Ämnen i artikeln:

KinaAnnie LööfExport

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


I går undertecknades en handling under ett möte med Kinas departement för industri- och informationsteknologi (MIIT), en handlingsplan för satsningar på små och medelstora företag.

– Jag är mycket glad över vårt avtal som stärker möjligheterna för svenska företag verksamma i Kina och kinesiska företag verksamma i Sverige. På sikt betyder det här fler och växande företag och fler som får ett jobb att gå till, säger näringsminister Annie Lööf i ett pressmeddelande.

Avtalet med Kinas departement för industri- och informationsteknologi (MIIT) är första steget i en överenskommelse mellan Näringsdepartementet och MIIT som slöts våren 2010.

Syftet är att fördjupa samarbetet kring små och medelstora företag. Det ska bland annat ske genom ett dialogforum där representanter från svenska och kinesiska institutioner gemensamt kan diskutera stärkt informationsutbyte kring den kinesiska och svenska marknaden.

Det kan bland annat handla om frågor som rör regelförenkling för småföretagande, immaterialrättskydd för småföretagare, inkubatorsverksamhet, information kring offentlig upphandling samt framtida match-making aktiviteter.

Nya Affärer

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera