onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så får invandrare hjälp att starta företag

Publicerad: 20 januari 2011, 08:49

Är du invandrare och vill starta företag? Då ska du vända dig till Almi och IFS som erbjuder rådgivning och stöd på 28 olika språk på 15 orter runt om i Sverige.


MA

Magnus Alfredsson


Visste du att var femte nytt företag som startas i Sverige drivs av en person med invandrarbakgrund? Eller att vart åttonde företag som finns i landet ägs av en person som inte är född i Sverige?
Det är alltså inget fel på lusten att bli en entreprenör hos landets invandrare.

Samtidigt kan det vara krångligt nog att förstå alla regler och lagar som gäller när man ska starta eget företag även om man har svenska språket som modersmål.

Statliga Almi och den ideella föreningen IFS Rådgivningscentrum erbjuder därför rådgivning och särskilt stöd till invandrare som vill starta eget.

Dit kan du vända dig för att diskutera finansiering, få allmänna råd eller för att diskutera din affärsidé. Du kan också få hjälp att upprätta en affärsplan och budget, registrera ditt företag eller kanske bara få information om vilka regler som finns och tillstånd som behövs för just din verksamhet.

I dag kan du få all denna rådgivning på 28 olika språk i 15 län. Dessutom är rådgivningen helt gratis.
Hit kan du även vända dig om du redan har ett företag men behöver råd och stöd för att vidareutveckla ditt bolag.

Almi förmedlar till exempel de populära så kallade mikrolånen som introducerades för knappt ett år sedan. Ett mikrolån ger en person med utländsk bakgrund rätt att låna upp till 100 000 kr utan krav på säkerhet eller medfinansiärer.

Almi finns representerade på dessa orter, Dalarna, Gävleborg, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Sörmland, Uppsala, Värmland, Västernorrland, Örebro och Östergötland.

JOHAN MARKWALL

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera