torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rykten om konkurrerande bud

Publicerad: 5 juni 2008, 12:49

Efter France Telecoms indikativa bud på Telia Sonera på torsdagsmorgonen, surrar nu rykten om att konkurrerande bud från andra teleoperatörer kan vara på väg.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Thomson Financial skriver om rykten, baserade på ett marknadsbrev från investmentbanken Dexia, om att Deutsche Telekom kan komma att lämna ett konkurrerande bud för att inte hamna på efterkälken i den europeiska konsolideringen av teleoperatörssektorn.

Andra rykten talar om att det efter France Telecoms indikativa bud är möjligt att norska Telenor och även det ryska investmentbolaget Altimo kan känna sig manade att inom kort lägga bud på Teliasonera.

Ola Olsson, analytiker på Glitnir, tar dock floran av rykten med ro. Han utesluter inte att konkurrerande bud på Teliasonera kan dyka upp, men bedömer att France Telecom är den mest sannolika förvärvsaspiranten framöver.

– Morgonens bud och den följande kommunikationen från France Telecom ska ses som förhandlingsteknik för att känna på Teliasonera. Det indikativa budet är inledningen på en förhandling”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

(Nyhetsbyrån Direkt)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera