tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rusning i Active Biotech

Publicerad: 16 december 2009, 08:07

En analys har fått Active Biotech att rusa den här veckan - chansen till uppköp sägs ha ökat ordentligt efter en framgångsrik studie.

Ämnen i artikeln:

Active BiotechLäkemedel

AB

Anna Blomén


Redan i måndags steg aktien 8 procent sedan bolaget meddelat att en så kallad fas II-studie har visat ett positivt resultat. Det rör en läkemedelskandidat vid namn Tasq som ska motverka prostatacancer – den största cancersjukdomen som rör män.

Om bolaget verkligen kommer fram med ett färdigt läkemedel till slut är det ett stort genombrott – och därför har SEB höjt sin riktkurs för bolaget från 75 kr till 152 – en fördubbling.

Men det är inte bara det positiva resultaten som gör att SEB höjer riktkursen så kraftigt – analysen pekar också på att chansen till uppköp nu har ökat. Det beror på att Tasq har samma teknologi som Laquinmod som är en substans mot ms och som har utlicensierats till det israeliska bolaget Teva. Analysen menar att Teva inte vill att dessa kunskaperna som nu finns i Active Biotech ska hamna hos konkurrenter – och därför borde vara intresserade av att lägga ett bud på bolaget.

Uppköpsspekulationer brukar väldigt ofta slå fel – och det skulle inte förvåna om kursen kommer falla tillbaka så småningom i Active Biotech. Men de flesta investeringar i bioteknikbolag är förenade med en hög risk – detta är inget undantag.

MAGNUS ALFREDSSON, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera