lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Riksbanken: Vi är redo att agera vid behov

Publicerad: 6 mars 2020, 09:45

Foto: Tomas Oneborg /TT-SvD

Riksbanken följer, mot bakgrund av det nya coronaviruset, noggrant läget på finansiella marknader och den ekonomiska utvecklingen såväl internationellt som i Sverige, och har beredskap att agera på lämpligt sätt om behov skulle uppstå. Det skriver Riksbanken i ett pressmeddelande på fredagen.


Nyhetsbyrån Direkt


Banken bedömer att det ännu är för tidigt att dra några säkra slutsatser om hur stora effekterna blir för ekonomin. Det beror på hur länge situationen består och hur läget utvecklas internationellt och i Sverige.

”Inom ramen för vårt uppdrag att värna den finansiella stabiliteten och inflationsmålet har vi som alltid beredskap att på lämpligt sätt agera om behov skulle uppstå”, skriver Riksbanken.

Riksbanken har också, utöver Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vidtagit ytterligare försiktighetsåtgärder för medarbetarna på banken.

”Medarbetare som varit på resa i något av de områden som är värst drabbade bör till exempel arbeta på distans under de närmaste två veckorna efter hemkomsten. Riksbanken har också uppmanat all personal att de bör undvika icke verksamhetskritiska tjänsteresor utanför landet”, skriver Riksbanken.

Beträffande användning av sedlar uppmanar Riksbanken att man följer Folkhälsomyndighetens allmänna hygienråd för att undvika smitta.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera