lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reijlers lägger bud på Eurocon

Publicerad: 20 februari 2023, 06:29

Foto: Anders Wiklund /TT

Eurocon Consulting, listat på Spotlight Stock Market, har mottagit ett bud från Rejlers. Budet ligger på 10:75 kronor kontant per aktie och erbjudandet är enhälligt rekommenderat av styrelsen i Eurocon och aktieägare som kontrollerar cirka 45,8 procent av utestående aktier har åtagit sig att acceptera det. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Eurocon Consulting

Nyhetsbyrån Direkt


Erbjudandet värderar Eurocon till cirka 469 miljoner kronor och pris per aktie motsvarar en premie om cirka 34,4 procent jämfört med stängningskursen för Eurocons aktie på Spotlight Stock Market den 17 februari och cirka 39,7 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för Eurocons aktie under de senaste 30 handelsdagarna.

”Eurocons unika kompetens inom processindustrin och inom stora projektåtaganden samt dess särställning i mellersta och norra Sverige – där några av vår tids största hållbarhetssatsningar inom industri genomförs – gör detta till ett mycket bra komplement till Rejlers och vårt arbete i att bidra till vår tids viktiga hållbarhetsomställning. Därutöver är Eurocon ett av Nordens i särklass mest lönsamma teknikkonsultföretag och stärker därmed även Rejlers på ett finansiellt plan”, kommenterar Rejlers vd Viktor Svensson.

Eurocon har cirka 285 medarbetare och intäkterna för perioden 1 januari-31 december 2022 uppgick till cirka 339 miljoner kronor, med ett ebita-resultat på lite drygt 41 miljoner kronor.

Budet är bland annat villkorat av över 90 procents acceptgrad och godkännande från berörda myndigheter.

Acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 23 februari 2023 och avslutas omkring den 3 april 2023.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera