torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rally för Alfa Laval

Publicerad: 22 april 2008, 12:38

Industrikoncernen Alfa Laval redovisar en vinst efter finansnetto på 1 256 miljoner kronor för årets första kvartal. Motsvarande period 2007 var vinsten 681 miljoner kronor. Det var klart bättre än väntat och aktien stiger kraftigt.


MA

Magnus Alfredsson


Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 130 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 6 267 miljoner kronor, jämfört med 5 150 miljoner kronor ett år tidigare. Orderingången var 7 443 miljoner kronor, jämfört med 7 005 miljoner kronor första kvartalet 2007.

”Vi förväntar att efterfrågan kommer att ligga kvar på nuvarande höga nivå”, skriver bolaget i delårsrapporten.

Aktien steg med drygt fem procent direkt efter rapporten och har sedan stigit ännu mer.

Alfa Laval har varit en av de stora förlorarna under börsfallet senaste nio månaderna – raset var som mest över 40 procent. Marknaden har oroat sig för orderingången – avsaknaden av stora order under senhösten blev en indikation på att det roliga skulle vara över i Alfa.

Men både när det gäller vinsten och orderboken kan nu börsen göra tummen upp – Alfa går vidare som tåget. Och med tanke på att toppkursen under fjolåret låg klart över 500 kr kommer det finns investerare som ser en fortsatt uppgångspontential för bolaget efter den fina kvartalsrapporten på tisdagen.

(TT-MAGNUS ALFREDSSON)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera