lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Prisras på begagnade stadsjeepar

Publicerad: 9 juni 2008, 06:43

Priset på bränsletörstiga stadsjeepar rasar på andrahandsmarknaden. Dyr bensin och hög fordonsskatt gör att ägarna har svårt att sälja sina bilar.


Marcus Hernhag

MA

Magnus Alfredsson


Svenskens förkärlek för stora bilar minskar i samma takt som bensinpriset ökar. Den som tänker sälja sin Volvo XC90 får vara bredd att gå ned i pris för att få bilen såld. Det säger Motormännens Riksförbund som har fått många telefonsamtal från bilägare som haft svårt att hitta nya ägare till sina törstiga vrålåk.

– De har svårt att bli av med dem. De får sälja bilen mycket billigare än vad de hade tänkt från början. Samtidigt ger de bilhandlare som ska ta in bilen för inbyte väldigt dåligt betalt, säger Rolf Lööw, bilexpert hos Motormännen.

Andrahandsvärdet på så kallade suvar har gått ned med tio procent de senaste månaderna. I reda pengar innebär det 10 000 kronor mindre för varje 100 000 kronor som bilen kostar.

Trenden går mot driftsnålare bilar, som etanol- och dieselbilar, och en stadsjeep kan knappast anklagas för att vara vare sig liten eller billig i drift.

– Det kostar en del att ha dem. De drar mycket bränsle plus att du har en ganska hög fordonsskatt, säger Motormännens Rolf Lööw.

(TT)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera