lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Precise tar in 50 miljoner

Publicerad: 13 december 2016, 16:52

Foto: istockphoto

Precise Biometrics avser nu genomföra den riktade emission som bolaget nämnde på tisdagsmorgonen i samband med att köpet av tillgångarna i Nexid Biometrics aviserades.


Nyhetsbyrån Direkt


För att finansiera förvärvet, och samtidigt bibehålla bolagets nuvarande finansiella ställning, görs nu en nyemissionen riktad till ”kvalificerade svenska och internationella investerare” i syfte att få in 50 miljoner kronor (samma belopp som tidigare nämnts, reds anm).

Teckningskursen för aktierna kommer att fastställas genom ett så kallat book-building-förfarande, vilket kommer att påbörjas tidigast efter börsstängning på tisdagen och avslutas före börsens öppning på onsdagen. Den minsta ordern har fastställts till de antal aktier som motsvaras av 100.000 euro.

Köper NexId för 32 miljoner

I morse meddelade Precise Biometrics att man köper tillgångarna i NexID Biometrics för 32 miljoner kronor kontant.

Bolaget är en specialist på biometriska lösningar för så kallad spoof mitigation och liveness detection. Förvärvet kommer göra det möjligt för Precise att snabbt utöka sitt erbjudande av lösningar för fingeravtrycksigenkänning med liveness detection, vilket signifikant förbättrar säkerheten och möter kundernas krav på att förhindra bedrägerier, heter det i ett pressmeddelande.

NexID Biometrics förväntade omsättning för 2016 är 2,7 miljoner kronor där bolaget gör en mindre vinst. Bolaget kommer att integreras i Precise Biometrics affärsområde Fingerprint Technology, inklusive tre heltidsanställda.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera