onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Positiv statistik lyfte Wall Street

Publicerad: 31 mars 2010, 06:34

Ny statistik som pekar på att återhämtningen i den amerikanska ekonomin fortsätter drog upp New York-börserna på tisdagen. Men oron för den grekiska ekonomin fortsatte att tynga.


AB

Anna Blomén


Dow Jones industriindex hade vid stängning gått upp 0,1 procent till 10 907,4. Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent till 2 410,7.

Greklands finanser fortsatte att oroa investerare, en dag efter att auktionen på landets sjuåriga statsobligationer slutade i besvikelse. Efterfrågan var mindre än väntat och spär på farhågor om att det skuldtyngda landet är på väg mot bankrutt.

Aktiekurserna fick däremot en skjuts av att konsumentförtroendet ökat, enligt Conference boards mätning.

Husmarknaden ser också ljusare ut, och i januari steg bostadspriserna för åttonde månaden i rad. Priserna har inte ökat så mycket under en enskild månad på tre år. Men jämfört med för ett år sedan har priserna fortfarande sjunkit.

Elektronikjätten Apple hörde till vinnarna. Nyheten om att företaget, enligt Wall Street Journal, ska utveckla en ny Iphone fick aktien att stiga 1,5 procent. Den nya varianten ska fungera i Verizon Communications mobilnät med cirka 90 miljoner användare, vilket även lyfte Verizon-aktien 2,6 procent.

Bankaktier gick åt andra hållet till följd av Greklandsfrossan och Bank of America-aktien sjönk 1,6 procent.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera