fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Portföljen nedåt på iskall börs

Publicerad: 17 juni 2022, 09:48

Foto: Shutterstock

Det är genomgående nedåt i portföljen den senaste veckan på den iskalla Stockholmsbörsen. Här är veckans sammanfattning av portföljbolagens utveckling.


Marcus Fridell

marcus.fridell@privataaffarer.se


Börsen har backat med nästan 10 procent den senaste veckan. Även i portföljen har utvecklingen varit svag.

Studsvik har klarat sig förhållandevis bra med en nedgång på knappt 7 procent, dock utan några bolagsspecifika nyheter.

Spelsektorn lyfte under onsdagen på uppgifter om att Malta kommer att tas bort från FATF:s så kallade gråa lista, som innebär att landet inte anses uppfylla krav på penningtvätt. Sektorn tyngdes under sommaren 2021 när Malta grålistades. Ett formellt besked om att detta hävs väntar under fredagen. Kindred lyfte under onsdagen men är ned med 10 procent på en vecka.

Resurs och Wise som är de andra nykomlingarna i portföljen har backat med 9,3 respektive 13,3 procent utan att några nyheter har presenterats. Inte heller i Beijer Electronics eller Inwido har några bolagsspecifika nyheter presenterats och aktierna är ned med 13 respektive 14 procent den senaste veckan.

Nimbus har rekryterat Justin Joyner till rollen som vice vd för Nimbus amerikanska dotterbolag. Bolaget beskriver rekryteringen som ett steg i satsningen på den amerikanska marknaden. Aktien har dock fallit tungt i veckan med en nedgång på 16 procent.

Vår likviditetsplacering i APAC har tappat 2 procent.

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera