söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Placeringsguiden nummer 8 ute nu

Publicerad: 15 augusti 2016, 06:47

Missa inte det fullmatade numret av Placeringsguiden som nu är på väg ut till prenumeranterna.  Vi sållar bland annat ut åtta favoriter i fastighetssektorn samt stuvar om i vår portfölj som haft en lysande sommar.


Ledare

Väldigt stora fonder viktar om till fastigheter när obligationer inte ger ränta och aktier inte kan kallas billiga. Det kan pågå under lång tid och sätter spår i aktiekurserna. När stora flöden av placeringskapital styr priserna och ekonomin är svag gäller det att hålla koll på din risk och när flödena vänder, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt

Vi guidar till sommarens nykomlingar på aktielistorna, och till tre aktuella nyemissioner i börsbolag som står inför förvärv. Vi analyserar också utfallet i sommarens halvårsrapporter och intervjuar Ingemar Carlsson, erfaren trader som också är kursledare på vår nya webbutbildning i teknisk analys.

Special

Sex börskännare ger sin syn på höstens börs. De tipsar också om sina bästa aktieval på ett till tre års sikt i kategorierna ”stabilt” och ”chans/risk”.

Tema

Björn Falkeblad sållar fram åtta favoriter bland börsens fastighetsaktier. Och väljer den han gillar bäst.

Aktier

Vår aktieportfölj har haft en lysande sommar och placerar nu om. På listan med de aktier vi har rekommenderat och följer upp ryker våra riktkurser på löpande band. Vi tar hem ett knippe vinster i några men behåller och höjer riktkurserna för Besqab och Munksjö. Listan fylls på med fyra nya aktier som analyseras på djupet.

Teknisk analys

Ingemar Carlsson konstaterar att OMXS30 har brutit den fallande trendlinjen som regerat sedan våren i fjol. Och ger sin syn på börshösten med tre förslag på köp.

Fonder

Märtha Josefsson analyserar följderna av brexit och räknar med att storpolitik lär spela marknaden fler spratt framöver. Bland månadens fondvinnare toppar Japan, medan Turkiet ligger i botten. Vi konstaterar också att svenska fondsparare visade prov på fin känsla för tajmning när börsen vände upp i juli.

Alternativa placeringar

Marcus Hernhag sätter REIT-fonder under luppen, med sikte på globala placeringar i fastigheter. Torbjörn Iwarson ser lägen för att rida på bubbelyra i fastigheter och guld, och bottenfiske i spannmål.

Krönika

Magnus Alfredsson skriver om storägare att ta rygg på för att lyckas slå börsindex över tid. Och tre chansaktier att titta närmare på för den som föredrar att leta vinnare på egen hand.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera