måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Överväg sälja Nobel Biocare

Publicerad: 5 maj 2008, 04:57

Nobel Biocare avnoteras från Stockholmsbörsen och sista dag för handel är 9 maj. Dentalbolagets hemvist är Schweiz och det finns en hel del nackdelar med att kvarstå som svensk aktieägare. Överväg därför att sälja aktien.


CF

Christer Fälldin


Men tror du hårt på bolaget är det förstås inte fel att kvarstå som ägare. Visserligen fick Nobel Biocare en tung start på året, då både omsättning och vinst backade under första kvartalet. Men på lite sikt ser det ljusare ut för dentalbolaget.

Nackdelarna som uppstår om du kvarstår som ägare är bland annat att dina aktier måste registreras i Schweiz och du behöver ha aktierna hos en mäklare med tillgång till den schweiziska börsen. All handel kommer dessutom att ske i schweiziska franc, CHF. Ingen information om aktien kommer att finnas på Stockholmsbörsen eller i svenska tidningar. Någon information från bolaget på svenska eller kallelser till bolagsstämmor blir det heller inte. Men dina rättigheter att till exempel närvara och rösta på stämmorna kvarstår.

För dig som är osäker på Nobel Biocares framtid kan det därför vara lika bra att tacka ja till erbjudandet att sälja courtagefritt. Det finns många andra spännande men mer lättillgängliga bolag att äga. Känns det surt att sälja efter kursnedgången är det ju en tröst att många andra bra bolag också blivit billigare.

Informationsmaterialet från Nobel Biocare finns på http://media.corporate-ir.net/media_files/irol/13/139018/Info_circular_SW08.pdf

MARCUS HERNHAG

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera