måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Oväntat bra från NCC

Publicerad: 20 augusti 2009, 06:44

NCC överraskade aktiemarknaden med en oväntat bra delårsrapport trots en svag nordisk byggmarknad. Men aktien har redan gått starkt i år.

Ämnen i artikeln:

NCC

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


NCC visade ett resultat efter finansnetto på 729 miljoner kronor för det andra kvartalet 2009, vilket var bättre än analytikernas förväntningar som låg vid 442 miljoner kronor enligt SIX Estimates enkät.

– Det är en bra rapport. Lite svagare orderingång, men resultatet är det viktigaste i rapporten, säger en analytiker till Nyhetsbyrån SIX.

Dessutom minskade oron för bolagets skuldsättning där nettolåneskulden minskade från 4,6 miljarder till 4,25 under kvartalet. Marknaden har varit orolig för en nyemission, men eftersom både skuldsättningen är på väg ner och kassaflödet förbättras minskar nu risken för att bolaget skulle be aktieägarna om nya pengar.

Rapporten gjorde att aktien gick mot strömmen på en svagt negativ börs med en uppgång på 0,9 procent. Förbättringen mot analytikernas prognoser var ju markant, men att uppgången inte blev större får nog ses mot bakgrund att aktien redan avancerat över 60 procent sedan årsskiftet.

Att bolaget klarar av en så pass bra vinst mitt i en mycket svag byggkonjunktur visar dock att det finns en kostnadskontroll som kommer ta bolaget någorlunda helskinnad genom krisen.

MAGNUS ALFREDSSON, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera