tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Orubbad tro på börsen

Publicerad: 6 november 2012, 14:32

Trots att marknadsklimatet försämrats är Swedbank fortsatt positiva till aktier. Här är regionen som får analytikerna att fingra på köpknappen.


JP

Joakim Petersson


När den senaste statistikskörden summeras överväger de negativa signalerna. Inte minst de svaga delårsrapporterna. Det skriver Swedbanks ekonomer i ett färskt marknadsbrev.

Banken skriver vidare att värderingen av aktier är oförändrad jämfört med förra månaden, och därmed framstår tillgångsslaget fortfarande som billigt jämfört med räntor. I den positiva vågskålen ligger ett oljepris på väg nedåt, medan svagare ledande indikatorer för Europa tynger på minussidan.

I sin återkommande genomgång behålls övervikten i aktier behålls i november.

”Kvantitativa lättnader som världens centralbanker gjort under september kommer att medföra ett starkare likviditetsflöde framöver”, pekar Swedbank på som köpargument.

Främst är det europeiska aktier som lockar. Även om eurokrisen fortfarande i högsta grad är närvarande har situationen lugnat ned sig något, enligt Swedbank. Att ECB har lovat att köpa obligationer om Spanien eller andra högränteländer behöver det bidrar.

Swedbank tycker även att Asien något billigare ut.

”Euroområdet är tydligast i sin stimulanspolitik. USA förväntas få ett bättre industriklimat framöver. Konjunkturutvecklingen ger även stöd till tillväxtmarknader. Japan är den region som mest saknar konjunkturstöd till aktier”, skriver bankens ekonomer.

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera