fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Opcon säljer av

Publicerad: 8 november 2012, 08:29

Opcon senarelägger sin delårsrapport till den 9 november med anledning av den aviserade försäljningen av affärsområdet Engine Efficiency. Rapporten skulle ha presenterats i dag, den 8 november.

Ämnen i artikeln:

Opcon

Nyhetsbyrån Direkt


Det framgår av ett pressmeddelande.

Engine Efficiency består av dotterbolagen SEM som är verksamma inom energieffektiv solenoidteknik och tändsystem för förbränningsmotorer.

”Vi trimmar nu organisationen ytterligare för att öka fokus på energi- och miljöteknik inom vårt affärsområde Renewable Energy. Det här betyder också en väsentlig reducering av vår skuldsättning och en förstärkning av vår finansiella ställning”, kommenterar Rolf Hasselström, vd för Opcon.

Försäljningen innebär också synergier inom administration och ledning vilket möjliggör ytterligare besparingar på koncernnivå, heter det i pressmeddelandet.

Stabsfunktioner kommer att koncentreras till huvudkontoret i Stockholm och en genomsyn av organisationsstrukturen och strategin för affärsområdet Renewable Energy kommer att göras.

Beskedet om försäljningen fick bolagets aktie att rusa på börsen. Efter en knapp halvtimmas handel var kursen upp med runt 26 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera