fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Omförhandling av privatekonomiska avtal lönar sig – men få gör det

Publicerad: 5 oktober 2015, 11:27

Foto: Istockphoto

Få svenskar har omförhandlat villkoren i olika privatekonomiska avtal. Men hela 80 procent av de som gjort det har fått bättre villkor, visar en färsk undersökning.


Den kategori där flest svenskar omförhandlat villkoren är avtal som rör TV, telefoni och internet (25 procent). Av dessa fick nio av tio bättre villkor efter förhandling.

Nästan lika många (23 procent) har omförhandlat sina bolån och 21 procent har omförhandlat sina avtal för el och energi (21 procent). Av dessa fick åtta av tio bättre villkor.

Endast fem procent av svenskarna har omförhandlat avtalen för spar- och lönekontot det senaste året, men även detta visar sig vara lönsamt då sju av tio fick bättre villkor.

– Genom att avsätta lite tid för en genomgång av dina avtal kan du spara en hel del pengar och det finns en uppsjö av bra prisjämförelseverktyg på nätet att ta hjälp av. Vardagsekonomin handlar om hitta en bra balans mellan inkomster och utgifter, säger Tom Friberg, kommunikationschef på FOREX Bank som beställt undersökningen.

På Privata Affärers jämförelsesida hittar du verktyg för att jämföra olika privatekonomiska tjänster. Det handlar om allt från bolån och sparkonton till el och hemförsäkringar.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera