lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Oljefynd får Africa Oil att rusa

Publicerad: 7 maj 2012, 12:08

Africa Oil har hittat ytterligare olja i en brunn i Kenya. Nyheten får aktien att rusa på Stockholmsbörsen.


Nyhetsbyrån Direkt


Africa Oil rusar på Stockholmsbörsen efter att bolaget meddelat att man hittat ytterligare olja i brunnen Ngamia-1 i Kenya. Vid 13.50-tiden handlades Africa Oil till 65:50 kronor, en uppgång med 68 procent sedan fredags stängning.

Africa Oil meddelar att man har hittat ytterligare olja i brunnen Ngamia-1 i Kenya. Brunnen har nu borrats till ett totalt djup om 1.515 meter och har påträffat en över 100 meter oljekolumn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i mars som det meddelades att Ngamia-1 hade påträffat en oljekolumn på över 20 meter. Brunnen har nu alltså borrats från 1.041 meter till 1.515 meter och ytterligare fyra oljebärande reservoarzoner av god kvalitet har påträffats. En sidoborrning krävdes för att fördjupa brunnen. Flyttbar olja med en så kallad API större än 30 grader har funnits i sex av dessa intervaller. Denna olja har samma egenskaper som den råolja som funnits i den övre reservoarzonen, skriver Africa Oil.

Ngamia-1-brunnen kommer nu att borras till ett djup om cirka 2.700 meter för att utvärdera ytterligare potential inklusive Lokhone-sandsten som var ett av de
ursprungliga primärmålen i borrningen av brunnen.

Planen är åtminstone två tester när borrningen är slutförd. Sedan kommer
oljeriggen Weatherford 804 att flyttas till Block 13T där brunnen Twiga-1 kommer att borras under andra halvåret 2012.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera