tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ökad vinst för OEM

Publicerad: 18 april 2023, 12:05

Foto: Getty Images

Teknikhandelsföretaget OEM redovisar ett rörelseresultat på 220 miljoner kronor för det första kvartalet 2023 (181). Omsättningen landade enligt bolaget på en rekordnivå.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Rörelsemarginalen var 16,2 procent (16,2). Ebita-resultatet låg på 227 miljoner kronor (187) och ebita-marginalen var 16,7 procent (16,7).

Nettoomsättningen uppgick till 1 355 miljoner kronor (1 118). Organisk tillväxt var 15 procent (12). Nettoresultatet låg på 175 miljoner kronor (144).

Efterfrågan var fortsatt hög under första kvartalet och leveransförmågan var utifrån omständigheterna god, skriver bolaget i kvartalsrapporten.

Detta ledde enligt teknikhandelsföretaget till att omsättningen under perioden ökade med 21 procent till ett nytt rekord på kvartalsbasis.

Bolagets vd Jörgen Zahlin skriver i rapporten att den goda efterfrågan har fortsatt, trots en rad av osäkerheter som finns på marknaden.

”Marknadsläget är dock osäkert och det finns signaler om konjunkturavmattning och råvaruprissänkningar vilket kommer försämra tillväxten och lönsamheten, men som när det inträffar kommer skapa nya möjligheter att förbättra marknadspositioner”, skriver Jörgen Zahlin vidare.

Enligt OEM-vd:n har de utmaningar som finns inneburit att företagets organisation har anpassats och blivit effektivare, samtidigt som takten för lansering av nyheter har ökat.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera