måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya kursfall i Asien

Publicerad: 6 maj 2010, 08:33

Oron för en skuldkris i Europa tyngde de ledande Asienbörserna även i dag. Kraftigast var nedgången i Tokyo, där börsen föll med över tre procent.

Ämnen i artikeln:

ShanghaiKOSPINikkeiSensex

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Tokyobörsen hade före torsdagens handel varit helgstängd i tre dagar. Samtidigt har de flesta av de övriga stora börserna i Asien fallit rejält på grund av oro för de svaga statsfinanserna i Grekland och andra euroländer.

Följaktligen föll kurserna mycket kraftigt när handeln återupptogs, och vid stängningen hade Nikkei 225-index rasat med 3,3 procent. Det bredare Topixindex sjönk med 3,1 procent. Stora exportbolag, som elektronikjätten Canon, och råvarurelaterade aktier hörde till förlorarna.

Även Seoulbörsen var helgstängd på onsdagen, och Kospi-index tappade 2,0 procent när handeln drog igång igen.

Taiwanbörsens tekniktunga Weighted Index gick ned med ytterligare 1,5 procent, och ligger nu på den lägsta nivån på två månader.

Läget på övriga börser, där handeln fortfarande pågick strax före 8.30, svensk tid:

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade sjunkit med 1,1 procent, och Shanghaibörsens Kompositindex hade backat med 2,6 procent.

Singapores Straits Times-index hade fallit med 1,4 procent och Bombaybörsens Sensex låg 0,9 procent lägre än vid öppningen.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera