torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny hausse i hans kursraket

Publicerad: 18 januari 2017, 17:36

Foto: istockphoto/ Hexatronic

Hexatronic fortsätter att övertyga med en mycket stark delårsrapport för perioden under höstmånaderna. Med en tillväxt på 50 procent och nästan ett fördubblat rörelseresultat visar bolaget att den raketutvecklingen är välförtjänt. Och vd Henrik Larsson Lyon tror på stark tillväxt även framöver.


Utvecklingen av marknaden för fiberoptik går allt snabbare och Hexatronic som är en liten spelare växer betydligt fortare. Under den period som den senaste rapporten omfattar (sep-nov) har bolaget växt med 29 procent organiskt och 50 procent inklusive förvärv.

Och rörelseresultatet har ökat till 32,8 miljoner (17,2), vilket medförde att aktien steg med drygt 6 procent på onsdagen. Och detta trots att aktien varit en stor vinnare under 2016 där marknaden höjt sina förväntningar på bolaget efterhand när rapporterna visat en allt bättre tillväxt.

I Sverige har bolaget sin bas och en stark framtid inte minst genom att regeringen vill satsa på ett allt bättre bredband i landsbygden. Vd Henrik Larsson Lyon menar att den starka tillväxten totalt för företaget kommer bestå inom ”överskådlig framtid”.

Det beror på att det moderna samhället har gjort sig beroende av en ökad kapacitet i näten för att möjliggöra en snabbare kommunikation och inte minst säkerställa att systemen går att lita på. För Hexatronic finns det alltså en underliggande strukturell tillväxt som verkar mer eller mindre oberoende av konjunkturen.

Vd påpekar också i rapporten att detta visar sig bland annat genom att bolaget gick in i vintermånaderna med en orderstock som var 43 procent högre än motsvarande tid förra året. Vintern innebär dock lägre intäkter helt enkelt för att tjälen gör det svårare att gräva i marknaden, men allting är ju relativt och Hexatronic bör därför kunna visa en fin tillväxt även i kommande rapport.

För investerare är Hexatronic fortfarande intressant även om kursutvecklingen 2016 och onsdagens hausseartade uppgång drivit upp värderingen till höga nivåer. Men genom att bolaget förväntar sig fortsatt hög tillväxt finns det goda möjligheter att Hexatronic kommer så att säga växa in i sin värdering varför nivåerna över 40 kr knappast är avskräckande.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera