söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

New wave kan expandera nästa år

Publicerad: 28 augusti 2009, 11:24

Profilklädföretaget New Waves VD Torsten Jansson tror att bolaget kommer att vara finansiellt redo, för att börja expandera igen vid halvårsskiftet 2010.

Ämnen i artikeln:

New Wave

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


– Vi kommer att fokusera på Nordamerika och Europa. En av de läxor som jag kommer att ta med mig från finanskrisen är att vi kommer att ha ett mycket större fokus på kassaflödena när vi expanderar i framtiden. Det är därför vi också ser över länder så att vi kan använda befintlig struktur och befintliga lager i större utsträckning än vad vi tidigare har gjort, säger Torsten Jansson vid bolagets kapitalmarknadsdag i Kosta.

New Waves VD upprepar vad som sades i samband med delårsrapporten. Bolaget skall vara tillbaka som ett tillväxtbolag under 2011-2012.

– Men med mycket bättre kassaflöde och givetvis också både på omsättning och framförallt vinst, säger Torsten Jansson.

Fokus kommer under de närmaste kvartalen vara på kassaflöde samt att få ned varulagren och nettoskulden. Målet är att få ned nettoskulden med ytterligare en halv miljard kronor medan målet för varulagret är att komma ned till 1,7 miljarder kronor.

Det har förekommit mycket spekulationer om ett behov av nyemission för New Wave. I samband med delårsrapporten för det andra kvartalet meddelade New Wave att bolaget träffat en ny överenskommelse som ersätter tidigare överenskomna lånevillkor.

Bolagets VD Torsten Jansson upprepar också det som uttalades i samband med kvartalsrapporten gällande bolagets kapitalbehov.

– Vi känner oss trygga och har kapital så det räcker genom den här konjunkturen oavsett hur den blir egentligen, säger Torsten Jansson.

Nyhetsbyrån SIX

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera