lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Mycket överraskande beslut”

Publicerad: 18 december 2009, 15:45

Just nu pågår en presskonferens utanför Saab i Trollhättan med bland annat vd Jan-Åke Jonsson och näringsminister Maud Olofsson (C).


JO

Jonas Ohlin


– Det är ett mycket överraskande beslut och ett mycket beklagligt beslut. Framför allt för alla anställda som fått detta besked i sämsta möjliga tid inför jul.

Så inledde näringsminister Maud Olofsson (C) presskonferensen. Hon berättade att hon fick beskedet om nedläggning på fredagmorgonen.

– Det är ett otroligt tråkigt besked för alla anställda med vd Jan-Åke Jonsson i spetsen. Men ingen skugga ska falla över de anställda, de har gjort allt de kunnat. Det är GM som tagit det här beslutet.

Men näringsministern ville även peppa de anställda inför framtiden, trots dagens dystra besked.

– I fabriken finns det många duktiga människor som vi kan göra någonting utav. Jag vet att man klarat kriser förr i den här regionen. Det är den styrkan vi ska använda för att sikta framåt.

Även Saab Automotives vd Jan-Åke Jonsson var överraskad och besviken över beskedet.

– Det är många av oss som slitit hårt och vi tyckte att vi var på god väg, säger han.

Jan-Åke Jonsson säger att det är för tidigt att säga hur avvecklingen av bolaget kommer gå till. Han avvaktar vidare besked från GM.

Från bilar till… vindkraft?

En reporter frågade om de anställda nu ska börja tillverka vindkraftverk, en idé som tidigare cirkulerat. Och näringsministern verkade inte helt avvisande.

– Bara för att man inte producerar Saab-bilar innebär det inte att man kan använda kunskapen till annat, svarade Maud Olofsson.

JONAS OHLIN, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera