lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MP vill tredela föräldraförsäkring

Publicerad: 11 maj 2010, 10:52

Miljöpartiet vill att dagens föräldraförsäkring ska delas i tre lika stora delar, även om den inte förlängs, och tänker driva det som en av sina viktigaste frågor.

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietFöräldraledighetFöräldrapenning

AB

Anna Blomén


– Det finns ingen annan fråga som skulle betyda lika mycket för jämställdheten som den, sade partiets språkrör Peter Eriksson på en pressträff i riksdagen.

Enligt Eriksson har det avgörande betydelse för jämställdheten vad gäller löner och på arbetsmarknaden i övrigt att föräldrarna delar mer lika på föräldradagarna.

Miljöpartiets förslag, som ingår i en proposition om jämställdhet från partistyrelsen och ska behandlas på partiets kongress i Kristi Himmelsfärdshelgen, innebär att föräldrarna måste ta ut minst en tredjedel var av föräldradagarna. Den återstående delen får de dela som de vill mellan sig, eller överlåta den till en tredje person.

Tidigare har MP ansett att tredelningen ska ske genom att nya månader i försäkringen ska bli ytterligare pappamånader, utöver de som redan är reserverade för papporna och bara kan tas ut av dem.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera