lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mindre pappersarbete tack!

Publicerad: 18 december 2008, 11:40

Sänkta skatter och mindre pappersarbete. Det är saker som står högt på önskelistan bland Sveriges unga småföretagare.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Det är Företagarförbundet som genomfört en rikstäckande undersökning bland landets unga småföretagare. Undersökningen visar att många av de unga företagarna har långa arbetsdagar och att gränsen mellan fritid och arbete i det närmaste är obefintlig. Ofta är det just företagets verksamhet som engagerar, inte själva företagandet. Att arbeta internationellt eller vara chef är inte lika intressant.

Närmare 50 procent av de unga företagarna kommer från arbetarhem. De är till exempel frisörer, hantverkare och kaféägare. Fyra av tio har anställda.

Vill ha förbättringar
Det finns tre områden där Sveriges unga småföretagare vill se förbättringar. Det handlar om sänkta skatter, mindre byråkrati och pappersarbete samt enklare anställningsregler.

– Dessa frågor är viktiga för alla småföretagare, men extra viktiga för just nya småföretagare. De har ofta ännu svårare att komma igång samt att sätta sig in i krångliga regler. Många vill anställa, men upplever att steget är för stort, säger Per Lidström, ordförande för Företagarförbundet.

PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera