lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Metro går vidare med nyemission

Publicerad: 20 april 2009, 07:54

Efter att det nu står klart att det inte blir något bud på Metro går bolaget vidare med nyemissionen.

Ämnen i artikeln:

Metro

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Metro levde upp till sina åtaganden i samband med de diskussioner huvudägaren Kinnevik förde med en intressent om att köpa bolaget, det säger Metros vd Per Mikael Jensen.

– Vi presenterade den information vi skulle. Därefter bedömde Kinnevik att det inte var troligt att de skulle få ett fullt finansierat bud. Det gör att vi nu måste gå vidare med den finansieringsprocess som redan inletts, säger han till Nyhetsbyrån SIX.

Från början hade Metro 90 dagar från årsskiftet på sig att betala tillbaka den lånefacilitet till vilken en lånekovenant bröts i och med det negativa resultatet för 2008. Banken har gett Metro uppskov med att betala tillbaka till den 20 juni. Det innebär att Metros nyemission bör vara klar tills dess.

– Vi vill vänta på att aktiepriset normaliserar sig lite efter budet innan styrelsen fastställer villkoren inom kort, säger Jensen.

Det innebär att tidsplanen är att ett prospekt ska vara klart inom 2-3 veckor. Därefter följer en 3 veckor lång teckningsperiod. Målet är bolaget ska ha pengarna i mitten av juni. Tack vare att Kinnevik garanterat emissionen är Jensen inte stressad av den något knappa tiden till förfogande för genomförandet av emissionen.

Jensen räknar inte heller med att någon ny bankfacilitet ska behövas efter att pengarna från nyemissionen kommit in.

Nyhetsbyrån SIX

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera