fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Många väntar med att byta kassaapparaten

Publicerad: 29 december 2009, 09:49

De nya reglerna om kassaregister införs vid årsskiftet, men många småföretag väntar med att införskaffa certifierade kassaapparater.

Ämnen i artikeln:

Småföretag

AB

Anna Blomén


De nya reglerna gäller cirka 200 000 företagare inom handeln med en årsomsättning på mer än 170 000 och ska göra det lättare för Skatteverket att kontrollera skattefusk genom att försvåra för företagare att manipulera inkomstuppgifter och undanhålla staten skattemedel.

Fram till idag är det dock mycket få av dessa som anmält till Skatteverket att de har skaffat en certifierad kassaapparat. Enligt Dagens Eko är det endast 3 000 av drygt 200 000 näringsidkare, vilket motsvarar 1,5 procent.

För dem som inte skaffar rätt kassaapparat kan det bli böter, men Skatteverket kommer att vara toleranta i början.

– Vi får väl avgöra det från fall till fall helt enkelt. Självklart finns det sådana omständigheter under första delen av året att man inte riktigt känner till detta. Då får vi väl kanske beakta det, men i förlängningen kan det bli aktuellt med en kontrollavgift på 10 000 kronor första gången. Är det så att man inte skaffar en kassaapparat trots detta höjs det till 20 000 kronor, säger Conny Svensson på Skatteverket till Ekot.

PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera